Intervju: Detta ska du tänka på vid skapandet av logotyp!

2020-12-07

Mikael Näslund är art director med nästan 20 års erfarenhet från byråvärlden och som frilansare. Mikael skapade i våras Startup Lidingös nya snygga logotyp. Vi tog ett snack med Mikael för att ta reda på mer om hans bakgrund och för att få höra vad som är viktigt att tänka på när man ska skapa en logotyp till sitt företag.

Mikael började sin kreativa bana på konstskola och därefter reklamstudier på RMI Bergs. Han har också studerat till Interaktiv art director på Hyper Island.  Mikael är hemmahörande här på Lidingö och har både frilansat som grafisk formgivare och jobbat på stora och små byråer. Fokus har oftast legat på de kreativa processerna och idégenerering är hans starkaste sida.

Mikael har ett brinnande intresse för design och har jobbat med stora kunder som Philips, Svenskt Näringsliv, Altia O.P. Anderson, Vattenfall, SL Storstockholms Lokaltrafik m. fl. ”Efter många år i branschen har jag koll på helheten. Från idén till utförandet samt på vilka kanaler som bör användas”.

Men vad är då viktigt att tänka på när man som nyföretagare ska skapa en logotyp till sitt nya företag? Mikael menar att alla dom tips man kan googla sig till är troligtvis relevanta. Men att bara göra en snygg logotyp är inte hela grejen. ”En logotyp bör vara helheten av din grafiska profil, ett uttryck för vilka ni är, vad ni gör och vad ni står för. Klart den ska synas, vara unik, funka i många olika format, fungera svart mot vit, synas på sociala medier och så vidare. Men som sagt det är inte det enda. Det måste sitta ihop, vara genomtänkt och välarbetat. Först då fungerar det, och meningen med en "snygg" logotyp har sitt syfte”.


Vill du kontakta eller veta mer om Mikael Näslund kontakta honom gärna på linkedin. https://www.linkedin.com/in/mikaelnaslund/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!