Startup Lidingö fyller 30 år: Länge leve småföretagen!

2022-05-01

I år är det 30 år sedan Stiftelsen Lidingö Nyföretagarcentrum grundades med ett klart och tydligt syfte: "Att stödja och utveckla nyföretagande för att öka överlevnadsfrekvensen för nya företag och därmed bidra till att skapa ökad och stadigvarande sysselsättning, samt bistå nyföretagare med kostnadsfri rådgivning och utbildning i etableringsskedet och tiden närmast därefter".

Nuförtiden är vi mer kända som StartUp Lidingö men vårt syfte gäller fortfarande och är starkare än någonsin. Vi vet att det är en utmaning att starta sitt bolag, att ta det första steget och sedan att fortsätta resan. Det behövs en extra gnista för att inte tappa suget och det är där vi vill vara med och inspirera.

Vi har under dessa 30 år träffat tusentals företagare och bistått med vägledning, kontakter och positiv uppmuntran. Vi kan med gott samvete säga att många av dessa bolag har vuxit och blivit arbetsgivare. Olika beräkningar visar att lokala och mindre företag bidrar till ca 30% av kommunernas skatteintäkter. Det är mycket värdefullt för samhället, näringslivet och inte minst för vår stad, Lidingö. Hur det går för våra företag och vilka förutsättningar det finns för att driva ett bolag därmed har stor betydelse för vår ekonomi och välfärd. Länge leve småföretagen!

Vi på StartUp Lidingö har förmånen att jobba med företagare samt blivande företagare och vill på vårt 30 års jubileum hylla dessa som dag efter dag bidrar till mycket som ofta inte syns eller uppskattas.
Vi vet bättre!

Daniel Nakell, Styrelseordförande StartUp Lidingö och affärsrådgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!